Personal Computer Magazine Nieuws
Tuesday, August 30, 2022
Houd ongenode gasten buiten de deur met een VPN
Dat je altijd je favoriete programma’s up-to-date moet houden en dat het besturingssysteem zichzelf automatisch moet bijwerken met de nieuwste ‘updates’ en ‘patches’: dat weet je waarschijnlijk inmiddels wel. Hackers proberen echter op slinkse wijze alsnog toegang te krijgen tot je netwerk en gegevens. Hoe ze dat doen? Via je gadgets.
Verwijderde bestanden terughalen: Dit zijn je opties
Er kunnen natuurlijk verschillende oorzaken zijn waarom je niet meer bij je data kunt en aangezien niet elke oorzaak dezelfde remedie heeft, doe je er goed eerst na te gaan wat er precies fout is gegaan. Dan pas mag je het proberen op te lossen, voorzien van optimale tool(s). Dit zijn je opties om verwijderde bestanden terug te halen.
De beste multi-gigabitswitches getest
We testen de zes beste multi-gigabitswitches. Deze desktopswitches maken je thuisnetwerk geschikt voor veeleisende netwerktoepassingen zoals 4K/8K-videostreaming, fiber-internet en/of krachtige NAS’en. Inpluggen volstaat om je netwerk te upgraden, maar drie van de zes switches hebben ook een beheerinterface, met geavanceerde instellingen voor bijvoorbeeld VLAN’s en prioriteitswachtrijen.
Waarom gewiste bestanden niet helemaal weg zijn
Het heeft iets magisch: je verwijdert bestanden van een schijf of usb-stick, maar via datahersteltools en -technieken zijn de gewiste bestanden toch weer boven water te halen. Hoe kan dat, wat maakt het lastig en wanneer kan het niet meer?
Professionele printers voor grootverbruik vergeleken
De afgelopen jaren verschenen er steeds meer printers met navulbare inktreservoirs op de markt. Die bieden een hogere printcapaciteit tegen lagere verbruikskosten. Epson loopt met zijn succesvolle EcoTank-serie voorop in professionele printers, terwijl concurrenten als Canon en HP ook geregeld cartridgevrije all-in-one-printers uitbrengen. Tot slot kunnen veelgebruikers natuurlijk ook een laserprinter overwegen.
Al deze apparaten werken al met spraakbediening
Gemak dient de mens. En technologie doet dat ook. Daarom wordt er ook zoveel aandacht besteed aan het gebruiksgemak van nieuwe tech. En wat is er nou makkelijker dan hardop te zeggen wat je wilt? De opkomst van spraakbediening in apparatuur is onstuitbaar. Maak kennis met deze tien toepassingen.
Basler BT-67: Reïncarnatie van sublieme eenvoud
Een vliegtuig dat in de Tweede Wereldoorlog al niet meer modern was, vliegt nog altijd over de hele wereld rond. Het toestel figureerde zelfs in een reality-serie. Wat is het geheim van de eeuwige Basler BT-67?
Alles over kunstmatige intelligentie in processors
Meer en meer apparaten gebruiken gespecialiseerde chips voor kunstmatige intelligentie. Zo heeft de Google Pixel 6 een AI-chip en is de iPhone al jaren voorzien van een Neural Engine. Wat is er zo speciaal aan deze chips en welke taken kunnen ze versnellen?
Wanneer verwachten we de eerste kernfusiecentrales?
Voordat we ons kunnen laven aan de vrijwel onuitputtelijke energiebron die kernfusie heet, dienen we nog heel wat harde noten te kraken. Het is allesbehalve eenvoudig energie op te wekken uit een glas water. Wanneer kunnen we de eerste kernfusiecentrales verwachten?
Boekrecensie: Verbeter je onlinemarketing met Google Analytics
Google Analytics is de meest gebruikte analysesoftware voor marketeers en website- en webshopbeheerders. De software biedt veel mogelijkheden, misschien wel te veel om ze allemaal optimaal te gebruiken. Het nieuwe boek ‘Verbeter je onlinemarketing met Google Analytics’ biedt een prettig houvast. Ook met oog op de aanstaande overstap naar Google Analytics 4.
Zelf creatief met kunstmatige intelligentie
Na een wat schoorvoetend begin maakt kunstmatige intelligentie (AI) de laatste jaren grote sprongen, zowel in het bewerken van bestaand beeld als in het creëren van nieuw materiaal. In dit artikel inventariseren we de stand van zaken en gaan we zelf met wat tools aan de slag.
Hoe Susan Wojcicki aan de wieg van YouTube stond
Over Susan Wojcicki, de CEO van YouTube, valt eigenlijk geen stukje te schrijven zonder ook haar jongere zussen Anne en Janet te noemen. Als je informatie over haar zoekt op internet vind je allerlei documentatie over alle drie de zussen tegelijk. Maar eerst even Susan zelf. Zij was in 1999, na studies geschiedenis, literatuur en economie, Googles eerste marketingmanager.
Wat is DNS: Alles over het Domain Name System
Wanneer je surft, tik je doorgaans een webadres op basis van een (sub)domeinnaam in. Daarmee zet je wel een heel systeem in werking, want achterliggend wordt naar de gewenste webserver op basis van het ip-adres gezocht. Er is dus een vertaalslag nodig en daar zorgt het DNS-protocol voor. Wat is DNS?
Springcast: Podcast-hostingbedrijf groeit hard
Springcast is een Nederlandse start-up die een podcasthostingplatform aanbiedt voor hobbyisten, bedrijven en overheden. Zij kunnen zo hun podcasts delen via bekende diensten als Spotify en hebben toegang tot analyse- en marketingstatistieken. Na een succesvolle lokale start breidt Springcast nu uit naar de rest van Europa. Een gesprek met medeoprichter Nico Oud.
Windows logboek meldingen instellen
Tijdens een doorsnee Windows-sessie vinden er duizenden gebeurtenissen plaats op je systeem. Veruit de meeste zijn niet zo relevant, maar sommige kun je toch beter in het oog houden. Liever dan die gebeurtenissen telkens zelf te controleren, kun je Windows logboek meldingen instellen.
Data herstellen met Active@ Disk Editor
In dit artikel richten we ons op data herstellen. We gebruiken speciale software die gegevensbestanden en datastructuren op een meer ‘fysiek’ niveau benadert.
Slimme deurbel en privacy: Dit zijn de regels
Steeds meer mensen stappen over van de klassieke dingdong-bel naar een wat slimmer model. Eigenlijk zijn dat gecamoufleerde camera’s, vaak ook nog eens voorzien van bewegingssensoren en microfoons. Handig, zodat je ook van op afstand kunt zien wie er aan de deur staat (en vragen waarom). Maar hoe zit het met je slimme deurbel en privacy? De wet heeft ook nog wat te zeggen over dit soort toezicht.
Nieuwe regels rond software-updates in de maak
Het is velen al lang een doorn in het oog. Koop je een nieuwe telefoon of ‘slim’ apparaat en blijk je al na een paar maanden geen software-updates meer te krijgen. Of kan dat alleen als je een abonnement afsluit of jezelf (gratis) moet registeren. Of je stofzuiger doet het niet, omdat in Amerika een server uitgevallen is. Pijnlijk. Maar gelukkig gaat een nieuwe wet hier (althans op papier) een einde aan maken.
Copyright © 2011-2017 PC Dokter Utrecht. Alle rechten voorbehouden. 
Voorwaarden Privacyverklaring Klachtenregeling